donderdag 28 maart 2013

Genummerde Plaatsen

Kijk, er zijn zo van die dingen waarvan ik op voorhand kan zeggen dat ze verkeerd gaan aflopen.
Dat heeft niks met toekomst voorspellen te maken. Dat is inschatting en kansberekening.
Als iemand met zijn zatte botten op 100m hoogte een koorddanser wil nadoen, dan komen daar ongelukken van.
Hetzelfde geldt voor mensen die denken dat genummerde plaatsen in een theaterzaal slechts suggestief zijn en gewoon gaan zitten waar ze willen.
Dat loopt verkeerd af.
Twee minuten later komen er mensen met hun ticket en lichtgevende smartphone in de hand zoeken naar hun plaatsen. Die al bezet zijn. Al hun moed bijeenrapend, vragen ze aan de boosdoeners of die misschien toevallig perongeluk op hun plaats zitten. Ja dus.
"Maar daar is ook nog plaats!" wijzen ze op de rij voor/achter hun.
En dat is het moment waarop je moet zeggen, nee, roepen: JA FOK DA SEBIET KOMEN ER DAAR MENSEN NAAR HUN PLAATSEN ZOEKEN EN DAN ZITTEN WIJ DAAR EN DAN LOOPT ALLES IN HET HONDERD. OPROTTEN NU!!!
Wat zelden gebeurt.
En dan is het hek natuurlijk van de dam. Even later zit iedereen op de verkeerde plaats.
Dan worden koppeltjes ruw uit elkaar gewrongen. Dan moeten vrienden hun gesprekken over lange afstanden voeren.
Dan is er in het midden van de zetelzee (mooi he, zelf gevonden) nog 1 plaats waar een onfortuinlijke laatkomer zich een weg heen moet banen, trappend op jassen, tassen en tenen.
Dat er niet vaker gevochten wordt in een theaterzaal, dat begrijp ik niet.
Alsjeblieft. Ga in het vervolg op de juiste plaats zitten. Bespaar ons allen het leed, de frustratie en de woede.
DANKU

7 opmerkingen:

  1. DAMN STRAIGHT, maar het zijn meestal de je-m'en-fou-karakters die zich te goed voelen om een genummerde plaats te respecteren.

    Zo was ik getuige van een prachtig incident (da's een zin die ik nu eens niet verwacht te typen), waarbij een bulky kerel en zijn madam hetzelfde meemaakten als u. een paar puberale koppels hadden zich neergevlijd op de toch wel de plaats die Mr. and Mrs. Bulky hadden gekocht!

    Mr. Bulky maande terstond aan tot herziening, waarop Team Puberaal eenstemmig een even flauw excuus morden "ja maar, dan zitten wij niet meer samen". Mr. Bulky, ondanks zijn Bulk maakte zich niet druk en fluisterde Mrs. Bulky iets toen en Mrs. Bulky verliet de zaal en Mr. Bulky bleef netjes bij Team Puber staan, met een verdachte grijns.

    Kort daarop keerde Mrs. Bulky terug met zo'n Kinépolis meneer-met-de-pet en die meneer-met-de-pet kwam met vaste tred op Team Puber af. Team Puber begon wat nerveus te frunniken in hun zetels, maar ze konden niet weg! Mr. Bulky zijn imposante aanwezigheid stak daar een stokje voor. Of een bijzonder getrainde biceps, althans.

    Mr. Kinépolis met-de-pet voeg met de nodige tucht de kaartjes van team Puber op en wat bleek! Warempel, het waren toch wel illegaal-zitters! Wild-zitters! Jay-zitters! Zetel-squatters! En al!

    Mr. Kinépolis met-de-pet wees naar de twee Cobelguard kerels die zich discreet hadden opgesteld en verwaas Team Puber rustig de zaal te verlaten en scheurde de ticketjes door elkaar.

    Ondertussen was de hele zaal hun aandacht gevestigd op het debacle en Team Puber droop met het nodige puberaal gespartel, af.

    Applaus, Mr. en Mrs. Bulky schoven tevreden in hun voorverwarmde stoelen en Vrouwe Justitia pinkte een tevreden traantje weg.

    Fin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar het allerergste zijn de mensen die dat eigenlijk niet goed durven, op een andere plaats gaan zitten (om allerlei redenen dus) en wachten tot het donker is en de voorstelling begonnen is om te verhuizen naar een betere plaats (want dan kan er niemand meer binnenkomen om hen weg te jagen). Dan is het donker en zien ze niet meer wat ze doen en struikelen ze over rugleuningen of verraderlijke trapjes en verpletteren ze de mensen die in de buurt van de felbegeerde plaats zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die struikelen niet over rugleuningen of verraderlijke trapjes hoor...

      Verwijderen
  3. Ian Juvyns, proficiat met deze meesterlijke zin: "Mr. Bulky maand(e ter)stond aan tot herziening, waarop Team Puberaal...". Prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mijn oprechte dank voor zulke lovende woorden. Ik denk zo vermoed ik was LSD.

      Het zal echter nooit meer gebeuren.

      Verwijderen