maandag 15 april 2013

Zeehonden

Kwal, daar had Yos nu eens geen zin in.
Yos was genoemd naar een personage uit Catch 22. Dat is een heel raar boek. En het is volgens mij niet echt een cadeau om naar Yossarian genoemd te worden, maar bon. Daar kon Yos ook niks aan doen.
Yos' vader had die avond dus kwal bereid en Yos vond dat helemaal niet lekker. Kwal met kwallensaus dan nog.
Godverdomme pa, waarom kwal, je weet toch dat ik dat niet lust?
Yos' vader gaf geen antwoord.
Na een tijdje gaf hij wel antwoord.
Toen ze gegeten hadden, gingen ze samen TV kijken.
Er was een documentaire over zeehonden.
Dat is eigenlijk raar he, hoe dat met die zeehonden is gegaan. Zei Yos' vader.
Yos' vader had een hekel aan aanhalingstekens.
Wanneer hij op restaurant was en iemand deed het aanhalingsteken, dan mopperde hij steeds. Moet je dat nu echt weer aanhalen? Gelieve geen oude koeien uit de gracht te halen, DANKU!
"Hoe is dat gegaan met die zeehonden?" Vroeg Yos.
Awel, dat zal ik eens vertellen, zie.
Je weet dat het leven uit de zee komt he? Dus eerst waren er 1-celligen, na een tijd vissen enzovoort. Op een gegeven moment kropen de dieren aan land (hoewel dat niet de bedoeling was) en evolueerden ze naar verschillende soorten, waaronder amfibieen, reptielen en zoogdieren.
De honden hoorden daar ook bij. Je weet wel, die beesten die altijd kijken alsof ze achterlijk zijn. Wat ze ook zijn, overigens, laat je niks wijsmaken. Honden zijn helemaal niet slim.
Sommige honden waren zelfs zo debiel, dat ze waren vergeten dat hun voorouders met een reden ooit aan land zijn gekomen. Lekker in de zon zitten, appeltjes eten, rondwandelen. Probeer dat maar eens onder water.
Maar nee, die beesten waren dat vergeten, en zijn gewoon terug de zee in gewandeld. Na een tijd kregen ze dan een soort zwemstaart en konden ze niet eens meer lopen.
LOEMP!
Zie ze maar eens sukkelen op dat ijs.
Waaw wat kunnen ze goed zwemmen, voor een zoogdier, zeggen ze dan, in de documentaire. Belachelijk gewoon.
Eerder: waaw wat kunnen ze SLECHT LOPEN, voor een zoogdier.
Waardeloze beesten.
Als ik een Canadees was, ik zou ze ook neerknuppelen voordat ze de kans kregen het gemiddelde intellligentieniveau van onze planeet nog verder omlaag te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten