dinsdag 19 februari 2013

Appelfredodropsterkaflitem

Ok toegegeven, mijn vorige post was misschien geen dijenkletser van jewelste. Ik zal dat nu goedmaken door een humoristisch stuk uit mijn mouw te schudden waar je duimen en vingers van kan aflikken. En het begint..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................(Hee, hier kan je notities maken als je het afdrukt. Hier nu niet meer want hier staat dit al.)
....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
NU! (ik heb die toets echt ingehouden, niks copy-paste!)
Het gaat, naar goede gewoonte, beginnen met een voorstelling van het hoofdpersonage, kijk maar:

Appelfredodropsterkaflitem had een naam om "U" tegen te zeggen. En dat is maar goed ook, want "U" is iets gemakkelijker te onthouden dan "Appelfredodropsterkaflitem".
U had een kater maar woonde gelukkig in een dorp waar alle katten van het mannelijk geslacht waren, dus hij hoefde hem niet te castreren. Een hele opluchting, daar er geen dierenarts was in zijn dorp en hij dat anders zelf moest doen. En hij had geen idee hoe dat moest.
U's kater was de enige kater van het hele dorp. De rest was in de loop der jaren overleden en geslachtelijke voortplanting was helaas onmogelijk door het gebrek aan vrouwelijke katten.
U was heel tevreden met zijn kater. Zijn vacht was zacht, hij ving veel muizen en kon goed op zijn schoot zitten (niet op zijn eigen schoot, natuurlijk. Op U's schoot). Topkater!
Op een dag, tussen 8u 's morgens en 9u 's avonds, was zijn kater echter plotseling verdwenen.
FLOEP!
U designde in Photoshop een erg smaakvolle affiche, drukte er een stuk of honderd af met zijn inkjet kleurenprinter (op glanzend papier), stak ze één voor één in plastic hoesjes en niette ze aan houten lantaarnpalen, bomen, afficheborden en noem maar op. Sommige hing hij met plakband aan glazen deuren van bakkers, slagers, supermarkten en andere winkels. Hij zorgde er natuurlijk wel voor dat de voorkant naar buiten hing, zodat je ze vanaf de straat goed kon zien.
Op de affiches stond een mooie foto van zijn kater. Er stond boven: Verdwenen! En eronder stonden zijn telefoonnummer, emailadres, huisadres en skype-username. Kortom, alles wat nodig was om U te contacteren.
De hele actie werd echter een fiasco. Sommige dorpsbewoners gaven geen moer om U's kater en namen niet eens de moeite om af en toe rond te kijken of ze hem zagen.
Anderen waren dan weer wel erg betrokken, maar snapten de bedoeling van de affiches niet en contacteerden U om hem te feliciteren met de verdwijning van zijn kater!
Neen, het ging niet goed aflopen met die afficecampagne.
Dat was ook U niet ontgaan. Hij besloot de hele actie af te blazen.
Hij schafte zich een krachtige bladblazer aan en ging langs alle affiches die hij een week eerder nog eigenhandig had opgehangen en blies ze weg.
WOEF!
Alsof dat nog niet genoeg was, maakte de bladblazer ook nog andere geluiden, zoals
WAF!
en
GRRRRRRRRR!
Erg vervelend.

Djeezes, dat begint hier lang te worden. En de pointe is nog ver weg.
Wordt vervolgd (misschien).
(Gelukkig is het niet geheel pointless, dankzij de reeks punten eerder in deze post)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten