zaterdag 21 maart 2009

Facebook

Men is tegenwoordig niet meer social relevant als men geen Facebook account heeft.
Hoe anders kun je op de hoogte blijven van allerhande vitale info zoals de verjaardagen, relaties, gemoedstoestanden en muzikale interesses van je vrienden?
Mijn vrienden op Facebook zijn nu ook mijn beste vrienden geworden in het echte leven. Ze delen alles met me. Ik weet nu 24/24 wanneer ze zich geamuseerd hebben, iets leuk vinden of zelfs op welke Temtation Island verleidster ze het meeste lijken.
We hebben ook geen geheimen voor elkaar. Geen gefluister of geroddel gelijk op school vroeger. Neen. Nu wordt alles in het openbaar gezegd. Daarvoor zorgt The Wall, het ultieme communicatiemedium. Een prachtige naam ook, die symbool staat voor vanalles. In plaats van een muur te zijn zoals de Berlijnse of de Israƫlische, is het eerder een klaagmuur, of zo'n muur waar graffiti op gespoten wordt. Heel Cool.
Vrijheid van meningsuiting wordt ook zeer hoog in het vaandel gehouden. Men kan zijn eigen groep oprichten om de doodstraf terug in te voeren of zijn afkeur te uiten ten opzichte van moordenaars of ander gespuis.
Meningen kunnen ook worden geuit over eigen vrienden, door middel van het programma "Compare your friends", zeer handig om te weten wie nu eigenlijk echt je beste vriend is. En dit tegelijk ook mee te delen met de persoon in kwestie.
Verder maakt Facebook het mogelijk om links door te geven naar vette filmkes van YouTube. Op het eerste zicht nietszeggende links als www.youtube.com/watch?v=AdzZxXjFzgEGefEZfh blijken vaak een schat aan entertainment te bevatten.

Echt waar Facebook, bedankt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten