vrijdag 20 februari 2009

Jongerencultuur

In onze tijd was het allemaal veel gemakkelijker.
Er waren skaters en er waren gabbers.
Skaters waren cool, alternatief en luisterden naar punk en gabbers waren niet cool, mainstream en luisterden naar hardcore.
En dan maar batsen.
Meer moet dat ook niet zijn.
Heden ten dage zit de jongerencultuur helemaal anders in elkaar. Er zijn allerlei soorten subculturen en subsubculturen. Niemand is meer cool, iedereen is gewoon een beetje lame. Vooral emo's. Of moet ik zeggen lame-o's!
Natuurlijk zijn er nog steeds de johnny's, afstammelingen van de gabbers (die op hun beurt eigenlijk afstamden van de vintage-johnny's).
Dan is er nog tektonic, dudes die iets weghebben van emo's, maar zich toch meer als gabbers gedragen.
En alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg was, is er tegenwoordig ook Metro Station. Deze jongens deinzen er niet voor terug alle normen en waarden overboord te gooien en zomaar emo te vermengen met disco. Disco! De nemesis van de hard-rock is terug!
Deze band moet weg.
Niet alleen verkrachten ze de god der gitaren (de Firebird), ze misbruiken ook symbolen van bands als Weezer, om een breder doelpubliek aan te spreken.
Breakdance wordt er zomaar even tussengegooid om de hiphopfanaten te bekoren, net als allerlei andere dansstijlen die met een belachelijk overdreven enthousiasme worden beoefend. Om van te kotsen!
De piercings van de frontman zijn echt te lelijk voor woorden. Aan een scheve smoel kun je niks doen. Maar is het nu nodig om deze nog eens in de verf te zetten door er spijkers in te slaan?
Yugh!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten